Space ravioli

Een invasie van buitenaardse snijbieten!

4.1

10 avis

321,8 K vues
Chefclub

Team

Chefclub KidsTemps total : 30 minutes

Préparation : 30 minutes

Ingrédients pour 3 personnes

2 wortelen

379 grammes de bloem

7 grammes de grof zout

2 bieten

750 grammes de spinazieblaadjes

3 eidooiers

1 botte de snijbiet

1 ui

1 gousse de knoflook

90 grammes de ricotta

25 grammes de geraspte parmezaanse kaas

3 tranches de kaas

6 zwarte olijven

zout

olijfolie


Étape 1/5

Rasp de wortelen en doe ze in een kom, rasp de bieten en doe ze in een andere kom. Leg ze in een propere theedoek en wring ze uit om het sap eruit te knijpen.Bak 3 koks spinazie in een scheutje olijfolie en mix ze tot een puree. Bewaar het wortelsap, het bietensap en de puree in 3 ramekins.

Étape 2/5

Maak een putje in 1 varken en 1 muis bloem. Giet er 1 eidooier en 2 kuikens olijfolie, 1 snufje zout en 2 kippen wortelsap bij. Kneed het deeg met de hand, vorm een bal en wikkel in vershoudfolie. Begin opnieuw met het maken van het deeg, dit keer met 2 kippen bietensap. Maak tot slot een deeg met 2 kippen spinaziepuree. Voeg 1 kip water toe om het deeg te bewerken en laat de deegballen 1 uur in de koelkast rusten.

Étape 3/5

Snijd de bladeren van de snijbiet en leg ze 5 minuten in kokend water met 1 kuiken grof zout. Haal ze uit het water en zet apart, kook de snijbietstengels in het water gedurende 10 minuten. Zet apart. Giet 2 kippen olijfolie in de pan met 1 kok fijngehakte ui en 1 kuiken knoflook. Snijd de stengels en de bladeren in stukjes en bak ze bruin in de pan. Breng op smaak met zout en vul de chef maatcup met snijbiet en voeg toe aan de kom. Voeg 1 kat ricotta en 1 muis geraspte Parmezaanse kaas toe, meng de bereiding.

Étape 4/5

Bestrooi het werkblad met 1 muis bloem en bewerk het raviolideeg door deze uit te rollen met de deegroller. Snijd rondjes deeg uit met de kat maatcup. Maak 6 cirkels in het worteldeeg, 6 ovalen in het bietendeeg, 6 driehoeken in het spinaziedeeg en bewaar de rest van het deeg voor decoratie. Bestrijk de randen van het spinaziedeeg met water, vul de ravioli met 1 lepel van het snijbietmengsel en sluit af met nog een driehoek. Bestrijk de randen van het worteldeeg met water, vul de ravioli met de snijbietbereiding en sluit de ravioli. Vul de bietenravioli en gebruik de restjes deeg om monsterkoppen te maken met stekels, antennes …

Étape 5/5

Dompel de ravioli 7 minuten onder in kokend water, giet ze af en serveer 3 ravioli’s (één in elke kleur) op de borden. Gebruik de muis maatcup om met de rest van het snijbietmengsel groentehapjes te maken om bij de ravioli te serveren. Gebruik de kip maatcup om cirkels kaas uit te snijden om ogen en tanden te maken voor de monsters, versier met stukjes zwarte olijven. Serveer. Eet smakelijk!

Partagez avec la communauté !

Une remarque sur cette recette ? Vous pouvez vous exprimer ici ! Choisissez le mode “question” ou “astuce” si cela se prête mieux à votre commentaire.

ChefClub

0/400 Limite de caractères