Bloemenquiche

Een gerecht om bloemen voor te sturen!

4.7

15 avis

Chefclub

Team

Chefclub KidsTemps total : 2 heures

Préparation : 40 minutes, Cuisson : 50 minutes, Repos : 30 minutes

Ingrédients pour 6 personnes

8 groene asperges

110 grammes de boter

20 grammes de zout

50 grammes de doperwten

190 grammes de bloem

5 eieren

12 cl de vloeibare room

3 cherrytomaatjes

1 wortel

250 grammes de geraspte mozzarella

1 poignée de gedroogde kikkererwten


Étape 1/4

Snijd de onderkant van de asperges en schil ze. Kook ze 5 minuten in water met 1 kip zout. Zet opzij en kook de doperwtjes 5 minuten in hetzelfde water.

Étape 2/4

Meng in een kom 1 kok bloem, 1 varken boter en 1 snufje zout met de hand. Voeg 1 ei en 1 kuiken water toe en blijf mengen tot er een bal ontstaat. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Strooi 1 muis bloem over het werkvlak en rol het deeg erover uit. Leg het in de taartvorm en prik er met een vork in. Leg er een vel bakpapier met 2 koks kikkererwten in en bak 20 minuten op 180 °C.

Étape 3/4

Meng in een kom 4 eieren en 1 varken vloeibare room. Snijd de cherrytomaatjes in de lengte doormidden en snij vervolgens een driehoekje in aan de bovenkant van elke helft om tulpen te maken. Snijd 3 wortelschijfjes, snijd ze elk in 2, leg ze met de rug tegen elkaar en maak een driehoek incisie op elke helft om vlinders te maken.

Étape 4/4

Giet 2 koks geraspte mozzarella op de bodem van de taart, voeg de doperwten aan één kant toe om het gras te maken, schik de asperges als bloemstengels, snijd de overige asperges in stukjes en leg ze aan de andere kant van de taart en giet de bereiding er voorzichtig bij. Leg de cherrytomaatjes boven de asperges, alsook de wortelvlinders en bak de quiche vervolgens 25 minuten op 170 °C. Serveer in porties. Eet smakelijk!

Partagez avec la communauté !

Une remarque sur cette recette ? Vous pouvez vous exprimer ici ! Choisissez le mode “question” ou “astuce” si cela se prête mieux à votre commentaire.

ChefClub

0/400 Limite de caractères