Kazige lieveheersbeestjes

Heerlijk op een bedje van spinazie!

4.5

10 avis

77,8 K vues
Chefclub

Team

Chefclub KidsTemps total : 1 heure 5 minutes

Préparation : 25 minutes, Cuisson : 40 minutes


Ingrédients pour 8 personnes

1 c. à s. d'olijfolie

350 grammes de spinazie

1 bladerdeeg

3 eieren

1 rol geitenkaas

4 cherrytomaatjes

4 zwarte olijven

bieslook

balsamico crème


Étape 1/4

Giet 1 kip olijfolie in de pan, voeg de spinazie toe en laat inkoken, mix alles met een handmixer of blender en zet apart in een kom. Giet er 1 kok vloeibare room bij en voeg 3 eieren en een snufje zout toe. Meng alles door elkaar.

Étape 2/4

Rol het bladerdeeg om de deegroller zodat het op de taartvorm kan worden uitgerold en druk het deeg vervolgens met je vingers tegen de randen. Rol de deegroller nogmaals over de schaal om het overtollige deeg aan de randen af te snijden. Prik de taartbodem in met een vork. Giet de romige spinazie in de taartbodem en bak 40 min op 180 °C.

Étape 3/4

Snijd de geitenkaas in 8 plakjes. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en maak vervolgens een kleine incisie van onder naar het midden zonder de hele tomatenhelft te snijden om lieveheersbeestjesvleugels te maken. Leg de tomatenhelften op de schijfjes geitenkaas. Snijd de olijven doormidden, plaats een stukje olijf op de tomaten als kop van de lieveheersbeestjes. Leg 2 takjes bieslook op de olijven voor de voelsprieten.

Étape 4/4

Doop de tandenstoker in de balsamico crème en maak kleine stippen op de vleugels van de lieveheersbeestjes. Leg de plakjes geitenkaas in een cirkel op de taart met 1 in het midden. Serveer in porties. Eet smakelijk!

Partagez avec la communauté !

Une remarque sur cette recette ? Vous pouvez vous exprimer ici ! Choisissez le mode “question” ou “astuce” si cela se prête mieux à votre commentaire.

ChefClub

0/400 Limite de caractères