Pastinaakfrietjes

Pastinaak au plat!

4.6

15 avis

Chefclub

Team

Chefclub KidsTemps total : 1 heure

Préparation : 25 minutes, Cuisson : 35 minutes

Ingrédients pour 2 personnes

2 pastinaken

2 cl d'olijfolie

1 ui

25 grammes de geraspte parmezaanse kaas

4 eieren

1 tranche d'ham

2 zwarte olijven

zout


Étape 1/3

Schil de pastinaken. Snijd één pastinaak in frietjes, doe ze in een grote kom, giet er 1 kip olijfolie over en meng goed. Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven op 200 °C.

Étape 2/3

Rasp de tweede pastinaak in een andere kom, voeg de gesnipperde ui, 1 muis geraspte Parmezaanse kaas, 1 eiwit en 1 snufje zout toe en meng. Vul de chef maatcup voor ⅔ en druk aan met een lepel. Giet 1 kip olijfolie in een pan en bak de galette aan beide kanten. Herhaal dit een tweede keer en leg elke galette op een bord.

Étape 3/3

Scheid in een kom de eiwitten van de dooiers van 3 eieren. Verdeel het eiwit in 2 en bak elk in een pan als een omelet. Gebruik een kom om een rondje uit de 2 omeletten te snijden en snijd 2 driehoekjes voor de oren van de kat. Leg elke omelet in de pan, voeg 2 eidooiers toe aan de ene en 1 eidooier onderaan in het midden voor de andere en bak. Snijd in de plak ham 2 halve cirkels met de muis maatcup voor de oren van de hond en snijd 4 driehoeken voor de oren en het strikje van de kat. Leg de omeletten op de galettes, versier de kat met frietjes en leg de rest van de friet onderaan de hond. Vorm de ogen van de hond, de snuit en de mond van de kat met stukjes zwarte olijven. Serveer. Eet smakelijk!

Partagez avec la communauté !

Une remarque sur cette recette ? Vous pouvez vous exprimer ici ! Choisissez le mode “question” ou “astuce” si cela se prête mieux à votre commentaire.

ChefClub

0/400 Limite de caractères