Appel-kaneeltaartjes

Net uit de boom gevallen!

4.6

10 avis

240 K vues
Chefclub

Team

Chefclub KidsTemps total : 45 minutes

Préparation : 25 minutes, Cuisson : 20 minutes

Ingrédients pour 6 personnes

3 appels

220 grammes de boter

70 grammes de suiker

150 grammes de bloem

1 c. à c. de kaneel


Étape 1/5

Schil 1 appel, snijd hem in blokjes en doe in een pan met 1 kip suiker, 1 kip boter en 1 kat water, sluit het deksel en kook 25 minuten.

Étape 2/5

Meng 1 kok bloem met 1 kat boter, 2 kippen suiker en 1 muis water in een kom om een deeg te maken. Meng met je handen. Maak een bal en plaats deze in vershoudfolie. Zet de compote en het deeg vervolgens 2 uur in de koelkast.

Étape 3/5

Verwijder het klokhuis van de overige appels en snijd ze in reepjes. Doe ze in 1 kom met 1 kip suiker, 1 muis boter en 1 kuiken kaneel. Dek de kom af met vershoudfolie en plaats 30 seconden in de magnetron.

Étape 4/5

Rol het deeg uit met een deegroller en gebruik de kok maatcup om een appelvorm te maken, waarbij je 1 cirkel vormt en een andere een paar mm naar rechts eroverheen om zo een appelvorm te verkrijgen. Snijd 5 appels uit met een mes, snijd een stukje in het deeg erboven om de stengel en het blad van elke appel te maken. Trek strepen op de bladeren en leg de deegappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul het midden van het deeg met de appelmoes, spreid het licht uit en bedek elke appel met de kaneelreepjes. Dek de steeltjes af met aluminiumfolie en bak 20 minuten op 170 °C.

Étape 5/5

Meng 1 kip suiker met 1 kip water en plaats 30 seconden in de magnetron, bestrijk de taartjes vervolgens met de siroop om ze te laten glanzen. Serveer. Eet smakelijk!

Partagez avec la communauté !

Une remarque sur cette recette ? Vous pouvez vous exprimer ici ! Choisissez le mode “question” ou “astuce” si cela se prête mieux à votre commentaire.

ChefClub

0/400 Limite de caractères